Psycho-oncologisch therapeut

JACCO BOUWES

Mijn naam is Jacco Bouwes (1969) en ik ben mijn vak in de zorgverlening begonnen in 1997 waarvan het grootste deel als oncologieverpleegkundige in een groot ziekenhuis.

Met mijn ruim 20 jaar ervaring weet ik wat mensen met kanker en hun naasten allemaal moeten doorstaan en ondergaan. Daardoor heb ik heel veel geleerd hoe het is om met de ziekte kanker te moeten dealen en niet alleen wat ziek zijn betekend maar ook wat leven nu werkelijk inhoudt. Ook heb ik gezien hoe het komt dat sommige mensen die kanker hebben of hebben gehad evengoed blij en gelukkig kunnen zijn. Deze kennis wil ik graag doorgeven zodat eenieder die dat wil deze mogelijkheden kan benutten. Daarom ben ik na vele studies een eigen praktijk in Purmerend gestart voor psychische begeleiding gestart in Purmerend in 2009 met specialisatie in psychosociale begeleiding bij mensen met kanker. Hierin wil ik iedereen graag leren om de aandacht te verleggen van angstige naar hoopvolle en steunende gedachten die het leven weer aangenaam maken. Mijn hart ligt bij deze groep mensen omdat zij door een hele zware periode van hun leven gaan en bereid zijn om alles op alles te zetten door hun enorme veerkracht. Een kracht die ze vaak niet wisten dat ze die hadden. Daarnaast weet ik dat er bij deze groep mensen heel veel mogelijk is, want behandel je alleen het lichaam, dan win je of verlies je. Behandel je de geest, dan win je altijd. Ook ben ik in de leer geweest op het gebied van psychosomatiek en de boodschap die ons lichaam ons wil vertellen, want een ziekte krijg je niet zomaar.

Menskwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als Psycho-oncologisch Therapeut:
Rustig, openminded, creatief denkend, relativerend, flexibel, humor, doorzettingsvermogen, onderzoekend, denken in mogelijkheden en respect.

Ervaring van Paula de Groot: In een zware en moeilijke tijd van herstellen na mijn diagnose borstkanker en operaties kwam ik bij jou in de praktijk. Ik had direct het gevoel, dat je alles begreep en hoefde naar mijn idee niet veel uit te leggen. Dat was voor mij een heel vertrouwd en ontspannen gevoel. Door je werk als oncologische verpleegkundige en je specialisatie in het begeleiden van patiënten met kanker wist je precies welke hobbels ik moest nemen. Je wist precies waarover ik het had en wat mijn emoties waren. In het hele proces van af het accepteren , omgaan met mijn angsten over kanker, hoe anderen met mij omgingen tijdens mijn ziekte tot aan weer terug keren in de maatschappij heb jij mij super begeleid. Je hebt mij veel inzichten gegeven in mijn leven en mij veel meegegeven voor het leven. Dank je Jacco Liefs Paula