Psycho-oncologisch therapeut

JACCO BOUWES

Mijn naam is Jacco Bouwes (1969) en ik ben mijn vak in de zorgverlening begonnen in 1997 waarvan ik het grootste deel als oncologieverpleegkundige in een groot ziekenhuis heb gewerkt.

In mijn ruim 20 jaren ervaring heb ik veel mensen met kanker bijgestaan in wat en zij en hun naasten allemaal moeten doorstaan en ondergaan. Daardoor heb ik heel veel geleerd hoe het is om met de ziekte kanker te moeten dealen en niet alleen wat ziek zijn betekent, maar ook wat leven nu werkelijk inhoudt. Ook heb ik gezien hoe het komt dat sommige mensen die kanker hebben of hebben gehad evengoed blij en gelukkig kunnen zijn. Deze kennis wil ik graag doorgeven zodat eenieder die dat wil deze mogelijkheden kan benutten. Daarom ben ik na vele studies een eigen praktijk in Purmerend voor psychische begeleiding in Purmerend gestart in 2009 met specialisatie in de psychosociale begeleiding van mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad. Hierin wil ik iedereen graag leren om de aandacht te verleggen van angstige naar hoopvolle en steunende gedachten die het leven weer aangenaam maken. Mijn hart ligt bij deze groep mensen omdat zij door een hele zware periode van hun leven gaan en bereid zijn om alles op alles te zetten door hun enorme veerkracht. Een kracht die ze vaak niet wisten dat ze die hadden. Daarnaast weet ik dat er bij deze groep mensen heel veel mogelijk is en die mogelijkheden van ieder mens zijn voor mij leidend: je bent meer dan je probleem of je diagnose. Behandel je alleen het lichaam, dan win je of verlies je. Behandel je de geest, dan win je altijd.

Menskwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als Psycho-oncologisch Therapeut:
Rustig, openminded, creatief denkend, relativerend, flexibel, humor, doorzettingsvermogen, onderzoekend, denken in mogelijkheden en respect. 

Wil je weten hoe mensen het ervaren hebben bij mij? Kijk dan op de pagina Ervaringen

Begeleiding bij Kanker heeft een samenwerkingsverband met Wendy Jarigsma van Voetzorg Wendy. Wendy is oncologisch voetzorgverlener en verleend voetzorg aan iemand die een behandeling voor de ziekte kanker ondergaat. Als oncologisch voetzorgverlener weet Wendy precies met welke bijwerkingen je te maken kunt krijgen aan de voeten door de behandeling met chemotherapie zoals bijvoorbeeld: handvoet syndroom en neuropathie. Klik hier voor de website van Voetzorg Wendy voor meer informatie.

Hands & Needles de Balans

Begeleiding bij Kanker heeft ook een samenwerkingsverband met acupunctuur praktijk Hands & Needles de Balans van Petra Veldkamp. Veel klachten als gevolg van de behandeling of de ziekte zelf zijn prima te behandelen met acupunctuur en biedt ondersteuning bij klachten zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid en neuropathie. Tevens biedt acupunctuur ondersteuning van de weerstand en bij psychische klachten. Klik hier voor de website van Hands & Needles de Balans voor meer informatie.

Corona virus

Graag wil ik jullie informeren over hoe ik in de praktijk omga met het Coronavirus. Vanzelfsprekend houd ik de recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het Coronavirus nauwlettend in de gaten. De gezondheid van u en mijzelf staan daarbij voorop.

De praktijk blijft, rekening houdend met de RIVM richtlijnen en onder de onderstaande voorwaarden, gewoon open.

· Graag zo min mogelijk aanraken (bijv. deurklinken etc) in de praktijk. Ik zal alle deuren voor je open doen.

· Er is ruimte genoeg tussen onze afspraken waardoor je geen andere bezoekers zult tegenkomen.

· Als je er bent; klop even op het raam, dan weten wij dat je er bent en doe ik de deur voor je open.

· De praktijk is groot genoeg en daarom kunnen wij met gemak 1,5 meter afstand houden.

– Ik zorg er voor dat de ruimte goed geventileerd blijft en de lucht schoon blijft. Hiervoor gebruik ik een ionisator.

· Na de sessie worden de aangeraakte en gebruikte materialen gedesinfecteerd.

· Ga voor je bezoek bij mij thuis nog even naar het toilet. uiteraard kun je bij uiterste nood altijd bij mij terecht.

· Bij griepverschijnselen zoals koorts, snotteren of hoesten vraag ik je de sessie af te zeggen en kosteloos een nieuwe afspraak te maken.

· We schudden even geen handen maar verder ben ik gewoon dezelfde als altijd.

Met vriendelijke groet,

Jacco