Psycho-oncologisch therapeut

JACCO BOUWES

Mijn naam is Jacco Bouwes (1969) en ik ben mijn vak in de zorgverlening begonnen in 1997 waarvan ik het grootste deel als oncologieverpleegkundige in een groot ziekenhuis heb gewerkt.

In mijn ruim 20 jaren ervaring heb ik veel mensen met kanker bijgestaan in wat en zij en hun naasten allemaal moeten doorstaan en ondergaan. Daardoor heb ik heel veel geleerd hoe het is om met de ziekte kanker te moeten dealen en niet alleen wat ziek zijn betekent, maar ook wat leven nu werkelijk inhoudt. Ook heb ik gezien hoe het komt dat sommige mensen die kanker hebben of hebben gehad evengoed blij en gelukkig kunnen zijn. Deze kennis wil ik graag doorgeven zodat eenieder die dat wil deze mogelijkheden kan benutten. Daarom ben ik na vele studies een eigen praktijk in Purmerend voor psychische begeleiding in Purmerend gestart in 2009 met specialisatie in de psychosociale begeleiding van mensen die met kanker te maken hebben of hebben gehad. Hierin wil ik iedereen graag leren om de aandacht te verleggen van angstige naar hoopvolle en steunende gedachten die het leven weer aangenaam maken. Mijn hart ligt bij deze groep mensen omdat zij door een hele zware periode van hun leven gaan en bereid zijn om alles op alles te zetten door hun enorme veerkracht. Een kracht die ze vaak niet wisten dat ze die hadden. Daarnaast weet ik dat er bij deze groep mensen heel veel mogelijk is en die mogelijkheden van ieder mens zijn voor mij leidend: je bent meer dan je probleem of je diagnose. Behandel je alleen het lichaam, dan win je of verlies je. Behandel je de geest, dan win je altijd.

Menskwaliteiten die kenmerkend zijn voor mij als Psycho-oncologisch Therapeut:
Rustig, openminded, creatief denkend, relativerend, flexibel, humor, doorzettingsvermogen, onderzoekend, denken in mogelijkheden en respect. 

Wil je weten hoe mensen het ervaren hebben bij mij? Kijk dan op de pagina Ervaringen